Sluitingszittingsrede

Op vrijdag 28 juni 2019 wordt de traditionele Sluitingszittingsrede uitgesproken. Dit jaar vindt de rede plaats op een prachtige locatie in het hart van Den Haag, namelijk in de Grote Zittingszaal van de Hoge Raad. Voor wie de nieuwe locatie van de Hoge Raad nog niet heeft bezocht, is dit een unieke gelegenheid.

De Sluitingszittingscommissie is zeer verheugd u te mogen mededelen dat Ernst van Win – een ware ‘kunst en recht-specialist’ – dit jaar de rede zal uitspreken. Ernst van Win is advocaat-partner bij De Clercq advocaten en notariaat en oprichter en bestuurslid van de Stichting Rembrandt in Leiden. Ook was hij betrokken bij de aankoop van “De Brillenverkoper” – het als oudste bekendstaande schilderij van Rembrandt – door de stad Leiden en Museum de Lakenhal. Kortom: Ernst van Win kan als geen ander vertellen over de wereld van kunst en recht.

Vanaf 14.15 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee, waarna stipt om 14.45 uur de rede zal aanvangen. Na afloop van de rede bestaat tot uiterlijk 17.00 uur de mogelijkheid na te praten tijdens een borrel.

Vergeet niet uw toga, legitimatiebewijs en advocatenpas mee te nemen!

Voor advocaat-stagiaires levert het bijwonen van de Sluitingszittingsrede één lezingspunt op. Bijwoning van de Sluitingszittingsrede is voor advocaat-stagiaires eenmaal verplicht en dient uiterlijk in het tweede jaar van de stageperiode plaats te vinden.

Wees er dus op tijd bij, want vol is vol.

Adresgegevens:
Korte Voorhout 8
2511 EK Den Haag

Openbaar vervoer (voor eigen rekening):

Vanaf Den Haag CS is het circa 8 minuten lopen naar de Hoge Raad. U kunt hier een routebeschrijving vinden. Ook kunt u vanaf Den Haag CS tram 15 (richting Nootdorp) of tram 16 (richting Statenkwartier) nemen en uitstappen bij halte Kort Voorhout. Vanaf deze halte is het circa 2 minuten lopen naar de Hoge Raad

Parkeergelegenheid (voor eigen rekening):

U kunt parkeren in parkeergarage Museumkwartier (circa 50 meter van de Hoge Raad) aan het Korte Voorhout 2P (2511 EK) te Den Haag. Voor meer informatie over deze parkeergarage (o.a. tarieven en openingstijden) klik hier.

Ook kunt u parkeren in parkeergarage Malieveld (circa 150 meter van de Hoge Raad) aan de Koningskade 1 bis (2596 AA) te Den Haag. Voor meer informatie over deze parkeergarage (o.a. tarieven en openingstijden) klik hier.