Dekenconcert

De Sluitingszittingsdagen worden ieder jaar traditioneel geopend met het Dekenconcert op donderdag 27 juni 2019, georganiseerd door de Haagse Orde. De traditie van het Dekenconcert is nog niet zo oud als van de Sluitingszittingsdagen, die uit 1947 stammen. Het Dekenconcert bestaat sinds 1982 en wordt dit jaar dus voor de 37e keer georganiseerd. De voorstellingen, varieerden van hoogtepunten uit de opera “De Barbier van Sevilla” en levensliederen met prachtige titels als “Brief van een dienstmeisje aan haar moeder” uitgevoerd door Haagse advocaten, tot het Nederlands Blazers Ensemble, de flamencodanser Angel Nunoz, Mini & Maxi en het Residentie Orkest.

Ook dit jaar hebben we weer een prachtig programma voor u. In het middelpunt staat de Amerikaanse sopraan Roberta Alexander, die al tientallen jaren tot de wereldtop behoort. Op 27 juni 2019 wordt ze omringd door haar Friends: bariton Fons Orie (oud-advocaat en oud-rechter Joegoslavië Tribunaal), de Britse violiste Lis Perry (o.a. 1e concertmeester Radio Filharmonisch Orkest), de violiste Runa ’t Hart (soliste en kamermuziek), altviolist Michiel Holtrop (Nederlands Philharmonisch Orkest), de cellisten Douw Fonda (Nederlands Philharmonisch Orkest) en Edwin Bleichrodt (advocaat-generaal Hoge Raad) en de concertpianist Daniël Kramer.

Met werken van o.a. Brahms, Chausson, Sjostakovich, Bernstein en Gershwin brengen ze een ontspannen programma vol romantiek, bezieling en vrolijkheid. U bent weer van harte uitgenodigd door de deken, Arjen van Rijn, om deze mooie avond bij te wonen in Theater Diligentia.

Voor dit evenement hoeft u geen kaart te kopen. U bent welkom vanaf 20.00 uur en u ontvangt nog een uitnodiging van de Haagse Orde.

Adresgegevens:
Lange Voorhout 5
2514 EA Den Haag

Openbaar vervoer:

Vanaf Den Haag CS is het circa 15 minuten lopen Theater Diligentia. U kunt hier een routebeschrijving vinden. Ook kunt u vanaf Den Haag CS tram 15 (richting Nootdorp) of tram 16 (richting Statenkwartier) nemen en uitstappen bij halte Buitenhof. Vanaf deze halte is het circa 3 minuten lopen naar Theater Diligentia.

Parkeergelegenheid:

U kunt parkeren in parkeergarage Noordeinde (loopafstand 2 min) aan de Heulstraat 21 (2514 ER) te Den Haag. Voor deze garage kunt u voor €8,50 een uitrijkaart kopen aan de bar van Diligentia. Voor meer informatie over deze parkeergarage (o.a. openingstijden) klik hier.

Ook kunt u parkeren in parkeergarage Parkstraat (loopafstand 2 minuten) aan de Oranjestraat 4 (2514 JB) te Den Haag. De parking bevindt zich onder de Raad van State. Voor meer informatie over deze parkeergarage (o.a. tarieven en openingstijden) klik hier.